Re-design och ny teknisk lösning av Kickis Städservice ABs hemsida + innovativ Facebookintegration

Utmaningen

Uppdraget var att göra om hemsidan för Kickis Städservice AB, både ur ett designperspektiv men även med en helt ny teknisk lösning. Deras tidigare hemsida var byggd med WordPress, men den var föråldrad och fungerade inte optimalt då texterna på sidan ibland inte syntes och leveransen av de offertförfrågningar som kommit in via hemsidan krånglade.

Kickis Städservice har en aktiv Facebooksida med över 800 följare, något som vi rekommenderade att vi drar nytta av genom att integrera Facebook på hemsidan.

Lösningen

Deras grafiska profil inkluderade ett etablerat färgtema och en logotyp, så vi tog fram en design där vi fokuserade på att framhäva dessa element ytterligare. Ur ett tekniskt perspektiv så använde vi en headless WordPress-installation som Content Management System, javascript-ramverket React som frontend och Next.js för server-side rendering.

Projektet drevs utifrån en agil arbetsmetod. Vi satte de stora dragen under projektets inledning och jobbade aktivt med att prioritera och ta beslut löpande under projektets gång.

Resultatet

Resultatet blev en blixtsnabb, SEO-vänlig hemsida som fångar och tydligt förmedlar de punkter som utgör Kickis Städservice ABs grundstenar. Hemsidan har en innovativ Facebookintegration som gör det möjligt att läsa, scrolla igenom och gilla deras Facebookuppdateringar utan att behöva lämna sidan. Facebookintegrationen syns även tydligt i menyn på mobila enheter, i sidhuvudet på desktopenheter samt under ”Tjänster”.

Om tjänsten

kickisstadservice.se hittar man information om Kickis Städservice AB, vilka tjänster de erbjuder, pris- och kontaktinformation.